Recept
« Terug naar recepten
Witlof stoven (braiseren)
PT50M
Witlof stoven (braiseren)
Een heerlijk witlof stoven (braiseren) recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlof stoven (braiseren) te bereiden
1. Was en droog het witlof, snijd de onderzijden wat bij en verwijder het binnenste bittere hartje met een dun puntig mesje.
2. Leg het deksel van de stoofpan op het bakpapier en snijd met een schaar het bakpapier in de grootte en de vorm van het deksel. Leg het papier even opzij.
3. Smelt een kluitje boter in de stoofpan. Laat het witlof aan elke kant zachtjes aanbakken. Niet te veel! Lichtjes gekleurd is voldoende. Kruid elke kant met wat zout, witte peper en nootmuskaat.
4. Zet het vuur erg laag. Voeg geen water toe! Leg het bakpapier op het witlof en druk het papier wat aan. Het witlof moet helemaal bedekt zijn. Plaats het deksel op de stoofpan.
5. Laat het witlof op die manier langzaam garen in eigen nat. Als u met een fijn mesje gemakkelijk door het dikke deel van de stronk kan glijden, is het witlof gaar.
2. Leg het deksel van de stoofpan op het bakpapier en snijd met een schaar het bakpapier in de grootte en de vorm van het deksel. Leg het papier even opzij.
3. Smelt een kluitje boter in de stoofpan. Laat het witlof aan elke kant zachtjes aanbakken. Niet te veel! Lichtjes gekleurd is voldoende. Kruid elke kant met wat zout, witte peper en nootmuskaat.
4. Zet het vuur erg laag. Voeg geen water toe! Leg het bakpapier op het witlof en druk het papier wat aan. Het witlof moet helemaal bedekt zijn. Plaats het deksel op de stoofpan.
5. Laat het witlof op die manier langzaam garen in eigen nat. Als u met een fijn mesje gemakkelijk door het dikke deel van de stronk kan glijden, is het witlof gaar.