Recept
« Terug naar recepten
Witlofgratin met garnalen
PT20M
Witlofgratin met garnalen
Een heerlijk witlofgratin met garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Witlofgratin met garnalen te bereiden
1. Maak het witlof schoon, verwijder het kroontje onderaan de stronkjes. Snipper de stronkjes en roerbak ze beetgaar in een nootje boter.
2. Voeg er het bouillonketeltje aan toe. Schep om tot de bouillon vloeibaar is. Doe er de room bij. Laat 1 minuut doorkoken. Kruid met nootmuskaat, peper en (weinig) zout.
3. Roer, van het vuur af, de eierdooiers door het witloof en voeg de garnalen toe. Breng op smaak met citroensap.
4. Verdeel het mengsel over vuurvaste kommetjes. Bestrooi ze met paneermeel, vermengd met de kaas. Zet onder de hete grill tot de bovenkant een mooi goudbruin kleurtje heeft.
2. Voeg er het bouillonketeltje aan toe. Schep om tot de bouillon vloeibaar is. Doe er de room bij. Laat 1 minuut doorkoken. Kruid met nootmuskaat, peper en (weinig) zout.
3. Roer, van het vuur af, de eierdooiers door het witloof en voeg de garnalen toe. Breng op smaak met citroensap.
4. Verdeel het mengsel over vuurvaste kommetjes. Bestrooi ze met paneermeel, vermengd met de kaas. Zet onder de hete grill tot de bovenkant een mooi goudbruin kleurtje heeft.
Chris dm zegt: