Recept
« Terug naar recepten
Witlofsalade met appel, gerookte kip en rozijnen
PT25M
Witlofsalade met appel, gerookte kip en rozijnen
Een heerlijk witlofsalade met appel, gerookte kip en rozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsalade met appel, gerookte kip en rozijnen te bereiden
De witlof goed wassen. De uiteinden eraf snijden en de buitenste blaadjes bewaren voor de garnering. Het hart met een scherp mesje verwijderen en de overige witlof in dunne reepjes snijden. Besprenkel de lof met citroensap om verkleuring te voorkomen. De appel schillen, in blokjes snijden en samen met de rozijnen bij de witlof doen. De dressing: de honing en yoghurt gladroeren en bij de witlof voegen. Op smaak brengen met peper en zout. De gerookte kip in blokjes snijden en aan de salade toevoegen. Het geheel goed door elkaar mengen en 30 minuten laten intrekken. Vervolgens op gekoelde borden in het midden rangschikken en met de witlofblaadjes garneren. Bestrooien met gehakte peterselie.
leanneke zegt: