Recept
« Terug naar recepten
Witlofsoep
PT60M
Witlofsoep
Een heerlijk witlofsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Pauline Soethof
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsoep te bereiden
Fruit de uien in een beetje boter tot ze glazig worden (goudgeel).
Voeg de in stukken gesneden witlof toe en fruit deze ca. 5 minuten.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en kook ca. 25 minuten.
Met staafmixer soep pureren.
Soep terug op het vuur.
Hamblokjes en peterselie toevoegen en de soep rustig weer aan de kook brengen.
Bekertje slagroom toevoegen en verder op smaak maken met zout en peper.
Maak de soep niet te zout...er gaat nog geraspte kaas overheen!
Schenk de soep in de koppen en strooi er als laatst de geraspte kaas overheen.
Voeg de in stukken gesneden witlof toe en fruit deze ca. 5 minuten.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en kook ca. 25 minuten.
Met staafmixer soep pureren.
Soep terug op het vuur.
Hamblokjes en peterselie toevoegen en de soep rustig weer aan de kook brengen.
Bekertje slagroom toevoegen en verder op smaak maken met zout en peper.
Maak de soep niet te zout...er gaat nog geraspte kaas overheen!
Schenk de soep in de koppen en strooi er als laatst de geraspte kaas overheen.