Recept
« Terug naar recepten
Witlofsoep met mosterd en zalm
PT30M
Witlofsoep met mosterd en zalm
Een heerlijk witlofsoep met mosterd en zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Miriam Thielen - Vaz Dias
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen idee
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofsoep met mosterd en zalm te bereiden
Schil de aardappel en snijd hem in stukjes. Verwijder de bittere kern uit de witlof en snijd de stronken grof. Doe witlof, aardappel en 1 liter water in de pan en breng aan de kook. Voeg dan de bouillonblokjes toe. Bind salie en laurier in een bosje samen met katoenen draad of doe ze in een kruiden(thee)ei. Laat een kwartiertje pruttelen. Snijd intussen de zalm in stukjes en snijd de tomaatjes in plakjes.
Zeef de soep, verwijder salie en laurier. Maak de groente fijn in de keukenmachine. Voeg die daarna weer bij het vocht. Doe de vis erbij met de Worcestersaus en de mosterd. Laat nog even vijf minuten goed verwarmen, de vis is dan ook gaar. Doe vlak voor het opdienen de tomaatjes erbij. Heerlijk met grof bruin brood!
Zeef de soep, verwijder salie en laurier. Maak de groente fijn in de keukenmachine. Voeg die daarna weer bij het vocht. Doe de vis erbij met de Worcestersaus en de mosterd. Laat nog even vijf minuten goed verwarmen, de vis is dan ook gaar. Doe vlak voor het opdienen de tomaatjes erbij. Heerlijk met grof bruin brood!
Mijn kookverhaal (Miriam Thielen - Vaz Dias)
Wij hebben zo ons eigen afslankdieet. Een dag eten we gewoon, dus alles wat nodig is. De volgende dag eten we overdag allerlei soorten fruit en 's avonds maak ik dan een soep met veel groente en soms wat vis. Zo komt het, dat ik me graag uitleef in allerlei soepen.
wi zegt: