Recept
« Terug naar recepten
Witlofstampot
PT45M
Witlofstampot
Een heerlijk witlofstampot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Uitman
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Verkregen via een recepten mailwisseling
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofstampot te bereiden
Kook de aardappelen. Snijd de bosui in ringetjes(inclusief het groene loof). Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak daarin de fijngesneden witlof ongeveer 5 min. en roer er de honing en vervolgens het citroensap er doorheen. Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Stamp de warme melk er doorheen tot je een smeuïge puree hebt. Breng de puree op smaak met peper en zout en wat nootmuskaat, schep de gebakken witlof, de in stukjes gesneden feta en de bosuitjes door de puree.