Recept
« Terug naar recepten
Witlofstamppot met brie en ham
PT30M
Witlofstamppot met brie en ham
Lekkere stamppot met de ingrediënten die ik toevallig in huis had en
meteen weer eens wat anders dan anders.
Ik heb hier rauwe witlof in gebruikt en omdat en nog wat meer koude
ingrediënten in gaan, raad ik je aan om de stamppot even in de oven te
zetten zodat alles een beetje op temperatuur komt.
Ook kun je natuurlijk de witlof eventjes kort roerbakken. Doe er dan meteen
de hamblokjes doorheen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witlofstamppot met brie en ham te bereiden
- Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Voeg melk, peper, zout, nootmuskaat en mosterd toe en stamp alles door elkaar tot een glad geheel.
- Voeg de gesnipperde sjalot, fijngesneden witlof, in blokjes gesneden brie en hamblokjes toe en schep alles goed door elkaar.
- Laat dit nog ongeveer 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 150 graden verwarmen.