Recept
« Terug naar recepten
Witloofsoep met bier en sint-jakobsnoten
PT45M
Witloofsoep met bier en sint-jakobsnoten
Tip
- Extra feestelijk: bestrijk een grillpan met olijfolie en gril de sint-jakobsnoten aan beide kanten. Zo krijgt u een mooi streepjeseffect.
- Vervang de sint-jakobsnoten door gebakken of gegrilde scampi’s, gerookte zalmsnippers, grijze garnalen, gekookte oesters of in de oven gedroogde sneetjes Ganda-ham.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
188 kCal energie
8.7 Gram eiwit
12.2 Gram vet
7.6 Gram koolhydraten
8.7 Gram eiwit
12.2 Gram vet
7.6 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
colruyt
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofsoep met bier en sint-jakobsnoten te bereiden
- Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in grove stukken.
- Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.
- Smelt 1 eetlepel boter in een kookpot en stoof het witloof 3 min.
- Voeg de aardappelblokjes toe en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 15 min. koken.
- Voeg het bier en de room toe en laat nog 5 min. koken. Voeg de blaadjes van 2 takjes platte peterselie toe en mix alles tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
- Smelt intussen 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Schep de soep in diepe borden en leg er de gebakken sint-jakobsnoten in. Werk af met blaadjes platte peterselie.