KookJij

Witloofsoep met bier en sint-jakobsnoten

Tip - Extra feestelijk: bestrijk een grillpan met olijfolie en gril de sint-jakobsnoten aan beide kanten. Zo krijgt u een mooi streepjeseffect. - Vervang de sint-jakobsnoten door gebakken of gegrilde scampi’s, gerookte zalmsnippers, grijze garnalen, gekookte oesters of in de oven gedroogde sneetjes Ganda-ham.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 188 kCal energie
8.7 Gram eiwit
12.2 Gram vet
7.6 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: colruyt
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloofsoep met bier en sint-jakobsnoten te bereiden

  1. Laat de sint-jakobsnoten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in grove stukken.
  3. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.
  4. Smelt 1 eetlepel boter in een kookpot en stoof het witloof 3 min.
  5. Voeg de aardappelblokjes toe en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 15 min. koken.
  6. Voeg het bier en de room toe en laat nog 5 min. koken. Voeg de blaadjes van 2 takjes platte peterselie toe en mix alles tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  7.  Smelt intussen 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
  8. Schep de soep in diepe borden en leg er de gebakken sint-jakobsnoten in. Werk af met blaadjes platte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst