Recept
« Terug naar recepten
Witloofsoep met croutons
PT35M
Witloofsoep met croutons
Een heerlijk witloofsoep met croutons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
fruit van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witloofsoep met croutons te bereiden
Snijd met een mesje de bittere kern uit de witloofstronkjes en snijd de groente in stukjes. Maak de prei schoon (laat er wat van het groen aan) en snijd de stengels in ringetjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg alle groenten en de aardappelen toe en fruit ze even. Overgiet alles met de bouillon en laat 25 minuten zachtjes koken. Mix de soep vrij grof en kruid ze met fijngehakte kervel, peper en zout.
Pers de knoflook en rooster 1 snede brood. Wrijf het brood in met de knoflook en snijd het in vierkantjes.
Leg de croutons in een diep bord en overgiet ze met de soep. Eet de soep met de 2 sneetjes brood.
Pers de knoflook en rooster 1 snede brood. Wrijf het brood in met de knoflook en snijd het in vierkantjes.
Leg de croutons in een diep bord en overgiet ze met de soep. Eet de soep met de 2 sneetjes brood.