KookJij

Witloofsoep met ham

Een heerlijk witloofsoep met ham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witloofsoep met ham te bereiden

1. Maak het witloof schoon. Verwijder het harde koontje onderaan het struikje. Snij de struikjes in ringetjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit de sjalotsnippers in de boter. Doe er het witloof bij. Roerbak een paar minuten.
2. Voeg er de Knorr bouillonketeltjes aan toe en schep goed om en om, tot de bouillon vloeibaar is. Leg aan met 1 llr. kokendheet water. Dek af en laat 5 minuten zacht koken, als het witloof gaar is met de mixer afwerken.
Breng op smaak met een snuifje suiker, peper en zout en nootmuskaat.
3. Verdeel de hete soep over diepe borden of kommetjes. Werk elke portie af met enkele reepjes ham, een likje lobbig geklopte room en rijkelijk veel gehakte peterselie.
Serveer goed heet.

Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)

Tip: om een crèmiges resultaat te verkrijgen doe ik de soep nog door een "Chinees", alvorens met de room af te werken.

Voor een feestelijke noot: Je kan de ham ook door gerookte zalm vervangen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst