Recept
« Terug naar recepten
Witloofsoep met hamchips
PT35M
Witloofsoep met hamchips
Een heerlijk witloofsoep met hamchips recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Witloofsoep met hamchips te bereiden
1. Schil de aardappelen, snij ze in stukken. Wrijf het witloof schoon met vochtig keukenpapier en verwijder het bittere koontje. Hou een stronkje apart en snij het in fijne reepjes. Snij de rest grof.
2. Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Doe er de stukken witloof bij. Laat ze kort meebakken.
3. Voeg er de aardappelen, de gevogeltefond, de tijm en de laurier aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten koken.
4. Snij de ham in reepjes. Bak ze knapperig in een pan met antiaanbaklag. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de witloofreepjes goudbruin.
5. Mix de soep. Breng ze op smaak en laat ze nog heel even doorkoken.
6. Verdeel de soep over kommetjes of borden. Werk elke portie af met een lepeltje mascarpone, witloofsnippers, ham en een plukje peterselie.
2. Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Doe er de stukken witloof bij. Laat ze kort meebakken.
3. Voeg er de aardappelen, de gevogeltefond, de tijm en de laurier aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten koken.
4. Snij de ham in reepjes. Bak ze knapperig in een pan met antiaanbaklag. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de witloofreepjes goudbruin.
5. Mix de soep. Breng ze op smaak en laat ze nog heel even doorkoken.
6. Verdeel de soep over kommetjes of borden. Werk elke portie af met een lepeltje mascarpone, witloofsnippers, ham en een plukje peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bengel6300 zegt:
IK ben van de Ardennen (Somme-Leuze).
Groetjes Raymonda
bengel6300 zegt:
Ik zie veel soepjes op je site bedankt.
Ik heb er enkele opgenomen.
Raymonda.
Lizemie2 zegt: