Weer een Curaçaos recept, nu zonder scherpe pepers. Als kind hielden we niet van kool, dus maakte mijn moeder het vaak op zo'n manier. Dat vonden we wel lekker.
Mijn kinderen hielden niet van spruitjes, dus maakte ik die ook op een soortgelijke manier.
Recept
« Terug naar recepten
Witte kool met kaas uit de oven (Kolo ku keesji )
PT30M
Witte kool met kaas uit de oven (Kolo ku keesji )
Een heerlijk witte kool met kaas uit de oven (kolo ku keesji ) recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
receta di mi mama (recept van mijn moeder)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Witte kool met kaas uit de oven (Kolo ku keesji ) te bereiden
Oven op 150/175°C
Ovenschaal invetten.
Van de kool de blaadjes afhalen, wassen en uit laten lekken. Makkelijker is het om de kool in grovere stukken te snijden. In kokend water met zout ongeveer 3 minuten blancheren zodat de kool wat zachter is.
Goed uit laten lekken en indien nodig met keukenpapier wat drogen.
Bekleed de bodem van de ovenschaal met een laagje kool, hierop een laagje geraspte kaas en een paar vlokjes margarine of roomboter. Ga zo door met de laagjes. De laatste laag moet met kool zijn.
Zet de schaal in de oven ± 20 minuten. Wordt de bovenkant te donker dan wat alufolie erover.
Ovenschaal invetten.
Van de kool de blaadjes afhalen, wassen en uit laten lekken. Makkelijker is het om de kool in grovere stukken te snijden. In kokend water met zout ongeveer 3 minuten blancheren zodat de kool wat zachter is.
Goed uit laten lekken en indien nodig met keukenpapier wat drogen.
Bekleed de bodem van de ovenschaal met een laagje kool, hierop een laagje geraspte kaas en een paar vlokjes margarine of roomboter. Ga zo door met de laagjes. De laatste laag moet met kool zijn.
Zet de schaal in de oven ± 20 minuten. Wordt de bovenkant te donker dan wat alufolie erover.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lilith zegt:
Chez Cornelia zegt: