KookJij

Witte kool met kaas uit de oven (Kolo ku keesji )

Een heerlijk witte kool met kaas uit de oven (kolo ku keesji ) recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Curaçao
Keuken: Caraibische
Bron: receta di mi mama (recept van mijn moeder)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witte kool met kaas uit de oven (Kolo ku keesji ) te bereiden

Oven op 150/175°C
Ovenschaal invetten.
Van de kool de blaadjes afhalen, wassen en uit laten lekken. Makkelijker is het om de kool in grovere stukken te snijden. In kokend water met zout ongeveer 3 minuten blancheren zodat de kool wat zachter is.
Goed uit laten lekken en indien nodig met keukenpapier wat drogen.
Bekleed de bodem van de ovenschaal met een laagje kool, hierop een laagje geraspte kaas en een paar vlokjes margarine of roomboter. Ga zo door met de laagjes. De laatste laag moet met kool zijn.
Zet de schaal in de oven ± 20 minuten. Wordt de bovenkant te donker dan wat alufolie erover.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Weer een Curaçaos recept, nu zonder scherpe pepers. Als kind hielden we niet van kool, dus maakte mijn moeder het vaak op zo'n manier. Dat vonden we wel lekker.
Mijn kinderen hielden niet van spruitjes, dus maakte ik die ook op een soortgelijke manier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Chez Cornelia

Chez Cornelia zegt:
Niet helemaal zoals mama maar met drooggeroosterde komijnzaadjes kan ook of indien verkrijgbaar komijne kaas. Witte kool is lekker met komijne kaas !
lilith

lilith zegt:
Hartstikke leuk! En je kunt er inderdaad alle kanten mee op. Ik ga eens bij méér Curacaose recepten kijken. :)