Recept
« Terug naar recepten
Wortelcake met pecannoten
PT75M
Wortelcake met pecannoten
Een heerlijk wortelcake met pecannoten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelcake met pecannoten te bereiden
Verwarm de oven voor op 180° C. Rasp de wortelen fijn. Hou wat pecannoten apart voor de afwerking en stamp de rest fijn in een vijzel. Splits de eieren.
Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker. Klop daar met een garde de notenolie, de geraspte wortelen en de gestampte pecannoten door.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder, het kaneelpoeder en het zout in een aparte kom. Roer het mengsel door de wortelmix. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het deeg.
Spreid het deeg uit op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet 45 minuten in de warme oven. Ontvorm de cake op een rooster en laat afkoelen.
Meng de roomkaas, de boter, de poedersuiker en het citroensap. Verdeel de cake in vierkantjes. Bestrijk ze met de roomkaas. Werk af met pecannoten en wat geraspte wortel.
Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker. Klop daar met een garde de notenolie, de geraspte wortelen en de gestampte pecannoten door.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder, het kaneelpoeder en het zout in een aparte kom. Roer het mengsel door de wortelmix. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het deeg.
Spreid het deeg uit op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet 45 minuten in de warme oven. Ontvorm de cake op een rooster en laat afkoelen.
Meng de roomkaas, de boter, de poedersuiker en het citroensap. Verdeel de cake in vierkantjes. Bestrijk ze met de roomkaas. Werk af met pecannoten en wat geraspte wortel.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fijnproever zegt:
fijnproever zegt: