Recept
« Terug naar recepten
Wortelmousse met avocado en krab
PT30M
Wortelmousse met avocado en krab
Een heerlijk wortelmousse met avocado en krab recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelmousse met avocado en krab te bereiden
1. Maak eerst de wortelmousse. Fruit hiervoor de sjalot glazig in olijfolie, voeg de wortel toe en stoof op zacht vuur mee. Voeg sinaasappelsap en kippenbouillon toe en laat gaarkoken onder deksel. Voeg de gember toe en mix. Kruid met peper en zout.
2. Week de gelatine in koud water, knijp goed uit en roer door het warme wortelmengsel. Laat afkoelen.
3. Mix alle ingrediënten voor de avocadopuree en verdeel over 4 kleine glaasjes. Schep de afgekoelde wortelmousse op de avocadopuree. Laat opstijven in de koelkast.
4. Meng het krabvlees met munt, lente-ui, sesamolie, sojasaus en limoensap. Breng op smaak met cayennepeper en verdeel het over de wortelmousse. Serveer koel.
2. Week de gelatine in koud water, knijp goed uit en roer door het warme wortelmengsel. Laat afkoelen.
3. Mix alle ingrediënten voor de avocadopuree en verdeel over 4 kleine glaasjes. Schep de afgekoelde wortelmousse op de avocadopuree. Laat opstijven in de koelkast.
4. Meng het krabvlees met munt, lente-ui, sesamolie, sojasaus en limoensap. Breng op smaak met cayennepeper en verdeel het over de wortelmousse. Serveer koel.
Hilde Decaluwé zegt: