DIEN OP :
Verdeel de soep over de borden/kommen en doe in elk bord wat appelblokjes, wortelblokjes en gesnipperde munt.
Optioneel is een kledder sourcream.
Recept
« Terug naar recepten
Wortelsoep met appel
PT60M
Wortelsoep met appel
Een heerlijk wortelsoep met appel recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kennis uit Amerika
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelsoep met appel te bereiden
1).Verhit de olie in de pan en laat de ui glazig worden.
2).Voeg toe de knoflook, wortels, de 2 in stukken gesneden appels, gember en bouillon. Breng aan de kook, zet vuur laag en laat met deksel op de pan sudderen tot de wortels gaar zijn.
3).Vis de 2 halve wortels eruit en snijd die in kleine blokjes.
4).Pureer de soep in de pan met een staafmixer of in een keukenblender.
5).Voeg in de pan de kruiden toe en het appelconcentraat en breng op smaak met zout en peper.
2).Voeg toe de knoflook, wortels, de 2 in stukken gesneden appels, gember en bouillon. Breng aan de kook, zet vuur laag en laat met deksel op de pan sudderen tot de wortels gaar zijn.
3).Vis de 2 halve wortels eruit en snijd die in kleine blokjes.
4).Pureer de soep in de pan met een staafmixer of in een keukenblender.
5).Voeg in de pan de kruiden toe en het appelconcentraat en breng op smaak met zout en peper.