Recept
« Terug naar recepten
Wortelsoep met kurkuma en kerrie
PT30M
Wortelsoep met kurkuma en kerrie
Een heerlijk wortelsoep met kurkuma en kerrie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelsoep met kurkuma en kerrie te bereiden
Pel de ui en versnijd in grove stukken. Pel en versnipper de look. Verwarm de sesamolie en stoof de ui en de look aan.
Schil de aardappelen en snijd eveneens in grove stukken, voeg toe aan de ui.
Rasp de wortelen, versnijd in schijfjes en voeg toe.
Kruid met peper en zout, en voeg vervolgens de kurkuma, kerriepoeder en het selderzout toe. Bevochtig met de bouillon en laat de soep 20 minuten koken.
Pureer de soep met een mixer. Dresseer in bordjes en werk af met een koffielepel zure room en fijngesneden koriander.
Schil de aardappelen en snijd eveneens in grove stukken, voeg toe aan de ui.
Rasp de wortelen, versnijd in schijfjes en voeg toe.
Kruid met peper en zout, en voeg vervolgens de kurkuma, kerriepoeder en het selderzout toe. Bevochtig met de bouillon en laat de soep 20 minuten koken.
Pureer de soep met een mixer. Dresseer in bordjes en werk af met een koffielepel zure room en fijngesneden koriander.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ad van Dongen zegt:
Op zichzelf was het lekker en ook goed te doen.
Ik wil wijzen op een foutje in de lijst ingrediënten en in het recept zelf. De naam van de soep suggereert dat er kerrie verwerkt wordt. In de boodschappenlijst en het recept komt dit niet terug. Ik heb er een draai aan gegeven, maar toch.
vriendelijke groet
fijnproever zegt:
Erwin Elens zegt: