Recept
« Terug naar recepten
wortelsoep met kwarkballetjes
PT45M
wortelsoep met kwarkballetjes
Een heerlijk wortelsoep met kwarkballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe wortelsoep met kwarkballetjes te bereiden
Schil de aardappels en de wortels en was ze. Houd een halve wortel apart en snijd de rest in stukjes. Pel en snipper de ui. Schil de gember en snijd hem in kleine stukjes. Bak de aardappels, de wortels, de ui en de gember in een pan met hete olie aan. Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat het met de deksel op de pan20 min sudderen. Was intussen de koriander, pluk de blaadjes van de takjes en snijd ze evt. grof. Snijd de overgebleven halve wortel in plakjes. Haal met 2 vochtige theelepels ca. 8 balletjes uit de kwark. Pureer de groenten in de bouillon. Voeg ook de stukjes wortel toe, Op enkele na ter garnering. Roer de slagroom erdoorheen. Breng de soep op smaak met zout, chilipoeder en honing. Garneer de soep met de kwarkballetjes, de koriander en de overige stukjes wortel.