Recept
« Terug naar recepten
Wortelsoep met salie
PT45M
Wortelsoep met salie
Een heerlijk wortelsoep met salie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lilith Inanna
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wortelsoep met salie te bereiden
Pel de ui en snijd hem in fijne kwart-ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui ca. 4 minuten. Snipper intussen de knoflook ragfijn, voeg toe aan de uitjes, samen met de kardemom en fruit enkele minuten mee. Snijd de schoongemaakte worteltjes in dunne plakjes. Voeg ze toe aan het uimengsel, met de (room)boter en de salie en stoof zachtjes een minuut of 7 (terwijl je telkens even roert). Giet dan het hete water erbij en voeg het halve bouillonblokje toe. Breng aan de kook en roer totdat het bouillonblokje is opgelost. Leg het deksel op de pan en laat de soep op het kleinste pitje ca. 30 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep dan met de staafmixer of in de foodprocessor. Zet weer op het vuur en roer er de crème fraîche door, met de theelepel citroensap. Proef en breng de soep op smaak met versgemalen peper en eventueel nog wat zout, naar eigen voorkeur. Vind je de soep te dik, voeg dan nog een scheutje water toe.
Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan totdat ze geurig en lichtbruin zijn.
Schenk de soep in 2 warme kommetjes en strooi de zonnebloempitjes erover. Leg bovenop een plukje alfalfa. En...serveren maar.
Rooster de zonnebloempitjes in een droge koekenpan totdat ze geurig en lichtbruin zijn.
Schenk de soep in 2 warme kommetjes en strooi de zonnebloempitjes erover. Leg bovenop een plukje alfalfa. En...serveren maar.
Mijn kookverhaal (Lilith Inanna)
Lekker voorgerechtje voor met z'n tweetjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Groetjes, Fabita
lilith zegt: