Echt bewerkelijk is dit gerecht niet, wel erg lekker.
Maar het is geen slankgerecht.
Wel de moeite waard het een keer te maken.
Lekker bij gebakken en gebraden vlees, maar ook bij gebakken vis.
Recept
« Terug naar recepten
Worteltjes in crème fraîche
PT35M
Worteltjes in crème fraîche
Een heerlijk worteltjes in crème fraîche recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Les Bonnes recettes de France: Légumes et Garnitures 1984
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Worteltjes in crème fraîche te bereiden
De worteltjes goed schoonschrappen en in dunne plakken snijden. (ong. 1 cm)
Doe de wortelstukjes in een pan, giet er zoveel koud water bij dat ze net bedekt zijn, voeg peper en zout toe.
Breng het water op hoog vuur aan de kook en laat het geheel zonder deksel flink koken. De worteltjes moeten bijna beetgaar zijn. Laat ze in een vergiet uitlekken. (droog ze desnoods af met keukenpapier)
Smelt dan de boter in de braadpan en bak hierin de wortelstukjes rondom goudbruin.
Strooi de suiker erbij, zet het vuur zo laag mogelijk en laat het geheel onder bijna voortdurend roeren ongeveer 10 minuten zacht sudderen. Proeven hoe het met de gaarheid is, ze mogen niet te zacht zijn.
Klop de eidooiers even los en roer er de crème fraîche door.
Als je denkt dat de wortels bijna gaar zijn, voeg dan het ei-crème fraîchemengsel toe en laat nog even 3 minuutjes op zacht vuur. Roeren. Echt koken mag de saus niet meer.
Serveer de wortelstukjes in een mooie schaal en bestrooi het gerecht met de peterselie.
Doe de wortelstukjes in een pan, giet er zoveel koud water bij dat ze net bedekt zijn, voeg peper en zout toe.
Breng het water op hoog vuur aan de kook en laat het geheel zonder deksel flink koken. De worteltjes moeten bijna beetgaar zijn. Laat ze in een vergiet uitlekken. (droog ze desnoods af met keukenpapier)
Smelt dan de boter in de braadpan en bak hierin de wortelstukjes rondom goudbruin.
Strooi de suiker erbij, zet het vuur zo laag mogelijk en laat het geheel onder bijna voortdurend roeren ongeveer 10 minuten zacht sudderen. Proeven hoe het met de gaarheid is, ze mogen niet te zacht zijn.
Klop de eidooiers even los en roer er de crème fraîche door.
Als je denkt dat de wortels bijna gaar zijn, voeg dan het ei-crème fraîchemengsel toe en laat nog even 3 minuutjes op zacht vuur. Roeren. Echt koken mag de saus niet meer.
Serveer de wortelstukjes in een mooie schaal en bestrooi het gerecht met de peterselie.
fabita zegt: