KookJij

Worteltjes in room

Een heerlijk worteltjes in room recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: De Zilveren Lepel
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Worteltjes in room te bereiden

1. De schoongemaakte worteltjes (zie kookverhaal) in water met zout ong 8 a 10 minuten koken, afgieten en wat af laten koelen. (De zachtheid kun je zelf bepalen naar smaak) Snij ze dan in staafjes. (als je dezelfde pan gebruikt, deze even van binnen drogen)
2.Smelt de boter op laag vuur in de pan (niet bruinen).
3. Giet al roerend de room bij en de nootmuskaat en zout en peper naar smaak.
4. Breng het geheel aan de kook, voeg de worteltjes toe, en laat het geheel op zacht vuur een paar minuutjes pruttelen.
5. Voeg dan peterselie en bieslook toe en indien nodig nog wat zout, peper of nootmuskaat.
6. Goed roeren en op laag vuur nog 1 a 2 minuten zachtjes opwarmen.
Lekker met gebakken/gefrituurde vis.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Klik op de foto om te vergroten.
Ik heb gewone winterwortels bereid want die moesten op. Ik heb ze in stukken van 6 a 7 cm gesneden en elk stuk in de lengte doormidden. Na het koken heb ik elke helft in 2 of 3 repen gesneden.Dat kun je op de foto zien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst