Recept
« Terug naar recepten
Yoghurtcake met appel
PT50M
Yoghurtcake met appel
Een heerlijk yoghurtcake met appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
ilovebaking.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurtcake met appel te bereiden
Roer de olie en de suiker door elkaar.
Voeg de eieren toe en meng alles door elkaar
Meng de yoghurt door de massa en spatel er de gezeefde bloem onder.
Schil de appel en snijd hem in kleine plakjes. Voeg ze bij het deeg. Tip: je kan een paar schijfjes apart houden voor op het einde bovenaan de cake te leggen.
Boter een cakevorm goed in en vul met het deeg.
Bak de cake in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 40 minuten. Tip: Prik met een priem of lange naald in de cake. Als er geen deeg aan de naald hangt is de cake klaar.
Voeg de eieren toe en meng alles door elkaar
Meng de yoghurt door de massa en spatel er de gezeefde bloem onder.
Schil de appel en snijd hem in kleine plakjes. Voeg ze bij het deeg. Tip: je kan een paar schijfjes apart houden voor op het einde bovenaan de cake te leggen.
Boter een cakevorm goed in en vul met het deeg.
Bak de cake in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 40 minuten. Tip: Prik met een priem of lange naald in de cake. Als er geen deeg aan de naald hangt is de cake klaar.
Greet zegt: