DIEN OP:
Doe op elk bordje een ringetje aardappelsmurrie, een hoopje komkommersalade en daar tegenaan een plak gekrote zalm.
Recept
« Terug naar recepten
Zalm-Biet met speciale Komkommersalade
PT4320M
Zalm-Biet met speciale Komkommersalade
Een heerlijk zalm-biet met speciale komkommersalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
4320 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Recept komt van de Ely Brasserie Dublin (California)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm-Biet met speciale Komkommersalade te bereiden
1).Zorg dat alle graatjes uit de filets zijn verwijderd.
2).Spreid uit over de werkbank een paar lagen plasticfolie (50 cm bij 80 cm) en strooi daarop in de vorm van 1 zalmzijde een laagje dilleblaadjes. Leg daarop 1 zalmzijde met het vel naar beneden.
3).Maak een mengsel van de geraspte bieten, mierikswortelpasta, koriander, witte basterdsuiker en zeezout en smeer dat op de vleeskant van de gelegde zalmzijde.
4).Leg daarop met de vleeszijde naar beneden de 2de zalmzijde en bestrooi die met de rest van de dilleblaadjes.
5).Pak de gestapelde zalmzijdes stevig in de plastic folie en leg het pakketje in een grote schaal. Doe daarop een plankje met gewichten (blikken conserven bv) en zet het geheel in de koeling. Dat moet er 3 dagen in blijven!!!.
6).Elke dag het vrij gekomen vocht weg laten lopen en het pakket omdraaien met de gewichten er op.
7).Pas na 72 uren mag het pakket worden uitgepakt. Verwijder eerst zoveel mogelijk de rode smurrie en spoel dan heel even af onder de koude kraan. Daarna met veel keukenpapier goed droog deppen aan alle zijden.
De zalm is nu gereed voor gebruik.
Goed te combineren met een komkommerdillesalade.
8).De gesneden komkommerschijfjes in een vergiet doen en bestrooien met het zout. Laat dat 1 uur z'n gang gaan en spoel dan de komkommer goed af. knijp hem uit en leg de komkommer op een dikke laag keukenpapier met een laag er op. Op deze wijze gaat al het overbodige vocht weg en verliest de komkommer z'n eventuele bitterheid.
9).Dan gaat de komkommer in een kom met de azijn, de dille en de suiker en mag hij een uurtje trekken. Zo nu en dan omroeren.
10).Voor het gebruik het vocht laten wegvloeien.
11).De aardappeltjes koken, in het pannetje grof prakken en mengen met een lepeltje olie, de kervel en de sour cream.
2).Spreid uit over de werkbank een paar lagen plasticfolie (50 cm bij 80 cm) en strooi daarop in de vorm van 1 zalmzijde een laagje dilleblaadjes. Leg daarop 1 zalmzijde met het vel naar beneden.
3).Maak een mengsel van de geraspte bieten, mierikswortelpasta, koriander, witte basterdsuiker en zeezout en smeer dat op de vleeskant van de gelegde zalmzijde.
4).Leg daarop met de vleeszijde naar beneden de 2de zalmzijde en bestrooi die met de rest van de dilleblaadjes.
5).Pak de gestapelde zalmzijdes stevig in de plastic folie en leg het pakketje in een grote schaal. Doe daarop een plankje met gewichten (blikken conserven bv) en zet het geheel in de koeling. Dat moet er 3 dagen in blijven!!!.
6).Elke dag het vrij gekomen vocht weg laten lopen en het pakket omdraaien met de gewichten er op.
7).Pas na 72 uren mag het pakket worden uitgepakt. Verwijder eerst zoveel mogelijk de rode smurrie en spoel dan heel even af onder de koude kraan. Daarna met veel keukenpapier goed droog deppen aan alle zijden.
De zalm is nu gereed voor gebruik.
Goed te combineren met een komkommerdillesalade.
8).De gesneden komkommerschijfjes in een vergiet doen en bestrooien met het zout. Laat dat 1 uur z'n gang gaan en spoel dan de komkommer goed af. knijp hem uit en leg de komkommer op een dikke laag keukenpapier met een laag er op. Op deze wijze gaat al het overbodige vocht weg en verliest de komkommer z'n eventuele bitterheid.
9).Dan gaat de komkommer in een kom met de azijn, de dille en de suiker en mag hij een uurtje trekken. Zo nu en dan omroeren.
10).Voor het gebruik het vocht laten wegvloeien.
11).De aardappeltjes koken, in het pannetje grof prakken en mengen met een lepeltje olie, de kervel en de sour cream.
Raphael De Klerk zegt:
4320 minuten ??
Jazeker, minimaal 3 dagen in de koeling.
Redactie KookJij