Recept
« Terug naar recepten
Zalm garnalen strudel
PT60M
Zalm garnalen strudel
Een heerlijk zalm garnalen strudel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Krant
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm garnalen strudel te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat bladerdeeg ontdooien.Leg 6 velletjes op elkaar en rol ze uit tot een lap van 30 x 15 centimeter.Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat.Prik in met een vork.Bak 15 minuten in de oven en laat afkoelen.Leg zalm in een kookpan,overgiet met witte wijn,voeg laurierblad en peperkorrels toe.Zorg dat de zalm helemaal onderstaat.Verwarm langzaam maar laat de vloeistof niet aan de kook komen.Houd ca. 12 minuten tegen de kook aan(pocheren).Je mag geen bellen zien.Neem vis met schuimspaan uit de wijn.Haal in stukjes uit elkaar en vermeng met de garnalen.Hak ui en venkel fijn en fruit in koekenpan in de hete boter.Bestrooi met bloem,laat even mee fruiten.Voeg beetje bij beetje melk en 1 deciliter pocheervocht toe.Roer tot een gladde,dikke saus en meng hier de boursin doorheen.Breng op smaak met zout en peper.Rol de andere helft van het deeg uit tot een lap van 35x20 centimeter.Verdeel vismengsel over de gebakken deeglap(randen vrijhouden).Bestrooi met peper en zout.Schenk saus erover en dek af met bladerdeeg.Randen onder de gebakken deegplak vouwen en vastdrukken.Bestrijk met geklopt ei en bestrooi met wat korrels zeezout(niet teveel).Maak met een mes een oppervlakkig ruitpatroon in het deeg.Bak in ongeveer 35 minuten in de oven gaar.Serveer warm.