Recept
« Terug naar recepten
Zalm in champagne gegaard in champagnesaus
PT45M
Zalm in champagne gegaard in champagnesaus
Een heerlijk zalm in champagne gegaard in champagnesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
cas spijkers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm in champagne gegaard in champagnesaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden
Peper en zout de zalmmoten. Klop voor de vinaigrette alle ingredienten behalve de frambozenlikeur en de Champagne door elkaar. Leg de zalm in een vuurvaste ovenschaal. Roer de fambozenlikeur en de Champagne door de vinaigrette en giet deze over de zalm; laat de schaal 10 minuten staan.
Zet de schaal in de oven en laat de zalm in circa 15 minuten gaar worden.
Smelt voor de Champagnesaus de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat de roux al roerend 5 minuten pruttelen en giet in gedeelten de visbouillon erbij. Laat de saus op laag vuur 10 minuten koken.
Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom en de Champagne door de saus en breng haar op smaak met peper en zout.
Serveren:
Neem de zalmmoten uit de overschaal en leg ze op verwarmde borden; giet een beetje saus ernaast. Serveer de overige saus apart. Serveer er asperges met tomaat en gevulde aardappelen bij.
Peper en zout de zalmmoten. Klop voor de vinaigrette alle ingredienten behalve de frambozenlikeur en de Champagne door elkaar. Leg de zalm in een vuurvaste ovenschaal. Roer de fambozenlikeur en de Champagne door de vinaigrette en giet deze over de zalm; laat de schaal 10 minuten staan.
Zet de schaal in de oven en laat de zalm in circa 15 minuten gaar worden.
Smelt voor de Champagnesaus de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat de roux al roerend 5 minuten pruttelen en giet in gedeelten de visbouillon erbij. Laat de saus op laag vuur 10 minuten koken.
Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom en de Champagne door de saus en breng haar op smaak met peper en zout.
Serveren:
Neem de zalmmoten uit de overschaal en leg ze op verwarmde borden; giet een beetje saus ernaast. Serveer de overige saus apart. Serveer er asperges met tomaat en gevulde aardappelen bij.