Recept
« Terug naar recepten
Zalm in eigen vocht gestoomd
PT75M
Zalm in eigen vocht gestoomd
Een heerlijk zalm in eigen vocht gestoomd recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Smokey Bear
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
3-4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm in eigen vocht gestoomd te bereiden
Zet de oven vast aan op 200 C°
Neem het alluminiumfolie en bestrijk de plek waar de zalm komt te liggen (denk eraan dat het folie om de zalm gewikkeld wordt) met roomboter.
Sprenkel hier al wat citroen en witte wijn op. Strooi ook wat dille en peper en zout erbij.
prik met de stopnaald gaatjes in de huid van de hele zalm.
Doe peper, zout en dille in de zalm en
doe er na een paar klontjes roomboter en een paar schijfjes citroen in dezelfde buikholte.
Na een scheutje witte wijn in de zalm gegoten te hebben leg de vis dan op het folie en vouw dit voorzichtig zo dicht dat het niet kan gaan lekken.
Leg de ingepakte zalm in een ruime ovenschaal en zet hem nu een dik uur erin.
Na deze tijd is hij te serveren vanuit diezelfde schaal en is gemakkelijk te fileren in porties.
Neem het alluminiumfolie en bestrijk de plek waar de zalm komt te liggen (denk eraan dat het folie om de zalm gewikkeld wordt) met roomboter.
Sprenkel hier al wat citroen en witte wijn op. Strooi ook wat dille en peper en zout erbij.
prik met de stopnaald gaatjes in de huid van de hele zalm.
Doe peper, zout en dille in de zalm en
doe er na een paar klontjes roomboter en een paar schijfjes citroen in dezelfde buikholte.
Na een scheutje witte wijn in de zalm gegoten te hebben leg de vis dan op het folie en vouw dit voorzichtig zo dicht dat het niet kan gaan lekken.
Leg de ingepakte zalm in een ruime ovenschaal en zet hem nu een dik uur erin.
Na deze tijd is hij te serveren vanuit diezelfde schaal en is gemakkelijk te fileren in porties.
Mijn kookverhaal (Smokey Bear)
Het is een aangepast recept dat oorspronkelijk uit Australië kwam