DIEN OP : Doe op een bordje een gebakken zalmfiletje, bestrooi met flink peper en leg dan op het filetje een of twee plakjes speciale boter.
OPTIONEEL: Versieren met een paar garnaaltjes en wat fijngeknipte bieslook.
Recept
« Terug naar recepten
Zalm met Kappertjes-Krenten-Gember-Boter
PT135M
Zalm met Kappertjes-Krenten-Gember-Boter
Een heerlijk zalm met kappertjes-krenten-gember-boter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
135 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met Kappertjes-Krenten-Gember-Boter te bereiden
1). Wrijf de vismoten in met zout en leg ze even apart. Ga ondertussen de kappertjes-krenten-gemberboter maken. Wel om de 10 minuten het afgelopen vocht van de vismoten aftappen.
2). We gaan er van uit dat de krenten al een uur geweekt hebben.
3).Doe de krenten, kappertjes, gember, koriander, citroenzest en -sap in de keukenmachine en draai daarvan een homogeen mengsel.
4).Nu gaat de zachte boter er bij en werken we de krentenmix in de keukenmachine door de boter.
5).De botermix wordt op een vetvrij folie of papier gelegd en tot een worst ingedraaid en gebonden. Dit gaat de ijskast in om op te stijven
6).De vis heeft wat vocht verloren en heeft enig zout opgenomen, wordt nu droog gedept en op het vel gebakken in de heet gemaakte olie in een anti-aanbakpan. Het vet onder de huid wordt weggebakken en daarna wordt de vis even op de vleeskant gelegd. De kern van de vis mag nog best rosé zijn.
7).De boter wordt in pakken gesneden.
2). We gaan er van uit dat de krenten al een uur geweekt hebben.
3).Doe de krenten, kappertjes, gember, koriander, citroenzest en -sap in de keukenmachine en draai daarvan een homogeen mengsel.
4).Nu gaat de zachte boter er bij en werken we de krentenmix in de keukenmachine door de boter.
5).De botermix wordt op een vetvrij folie of papier gelegd en tot een worst ingedraaid en gebonden. Dit gaat de ijskast in om op te stijven
6).De vis heeft wat vocht verloren en heeft enig zout opgenomen, wordt nu droog gedept en op het vel gebakken in de heet gemaakte olie in een anti-aanbakpan. Het vet onder de huid wordt weggebakken en daarna wordt de vis even op de vleeskant gelegd. De kern van de vis mag nog best rosé zijn.
7).De boter wordt in pakken gesneden.
wouros zegt: