Recept
« Terug naar recepten
Zalm met tzaziki
PT25M
Zalm met tzaziki
Een heerlijk zalm met tzaziki recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met tzaziki te bereiden
Twee eetlepels olijfolie vermengen met het gedroogde kruidenmengsel. De vis hiermee goed insmeren. De grillpan verhitten en de vis hierin grillen. 1/3 deel van de komkommer afschaven met een rasp (met schil). De overige komkommer schillen en in plakken snijden. De tomaat in plakken snijden en vermengen met de komkommerschijven.
De geraspte komkommer uitknijpen en het vocht weg doen. Het vruchtvlees door de yoghurt roeren en ook de oregano, knoflookpoeder, 1 el olie en de citroensap erdoor mengen. Op smaak brengen met wat peper en zout. Eventueel nog wat olie en citroensap over de tomaat/komkommer en afmaken met wat peterselieblaadjes.
De geraspte komkommer uitknijpen en het vocht weg doen. Het vruchtvlees door de yoghurt roeren en ook de oregano, knoflookpoeder, 1 el olie en de citroensap erdoor mengen. Op smaak brengen met wat peper en zout. Eventueel nog wat olie en citroensap over de tomaat/komkommer en afmaken met wat peterselieblaadjes.
Tania zegt: