Recept
« Terug naar recepten
Zalm terriyaki
PT30M
Zalm terriyaki
Een heerlijk zalm terriyaki recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Japan
Bron:
martin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm terriyaki te bereiden
1. Klop in een kom de azijn met de olie en de sesamolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Knip de helft van de tuinkers erboven. Schep de Chinese kool en de rettich er voorzichtig door. Laat de salade ca. 15 minuten intrekken
2. Verwarm in een koekenpan met anti-aanbaklaag de sherry met de bruine suiker, los de suiker al roerende op en roer dan de sojasaus erdoor.
3. Leg de zalmfilets in het vocht en verwarm ze ca. 4-5 minuten op matig hoog vuur, keer ze regelmatig en laat het vocht verdampen tot de zalmfilets omhuld zijn met een dikke saus
4. Schep de salade op 4 borden en leg de zalmfilets erop. Garneer met toefjes tuinkers.
2. Verwarm in een koekenpan met anti-aanbaklaag de sherry met de bruine suiker, los de suiker al roerende op en roer dan de sojasaus erdoor.
3. Leg de zalmfilets in het vocht en verwarm ze ca. 4-5 minuten op matig hoog vuur, keer ze regelmatig en laat het vocht verdampen tot de zalmfilets omhuld zijn met een dikke saus
4. Schep de salade op 4 borden en leg de zalmfilets erop. Garneer met toefjes tuinkers.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
eefje1 zegt:
Ook heb ik in de salade wat extra kruiden gedaan: verse koriander en basilicum.
groetjes, eef
Floriaan mathysen gerst zegt: