KookJij

Zalm terriyaki

Een heerlijk zalm terriyaki recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron: martin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm terriyaki te bereiden

1. Klop in een kom de azijn met de olie en de sesamolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Knip de helft van de tuinkers erboven. Schep de Chinese kool en de rettich er voorzichtig door. Laat de salade ca. 15 minuten intrekken
2. Verwarm in een koekenpan met anti-aanbaklaag de sherry met de bruine suiker, los de suiker al roerende op en roer dan de sojasaus erdoor.
3. Leg de zalmfilets in het vocht en verwarm ze ca. 4-5 minuten op matig hoog vuur, keer ze regelmatig en laat het vocht verdampen tot de zalmfilets omhuld zijn met een dikke saus
4. Schep de salade op 4 borden en leg de zalmfilets erop. Garneer met toefjes tuinkers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Floriaan mathysen gerst

Floriaan mathysen gerst zegt:
Erg smaakvol. Groet Floriaan Mathysen Gerst
eefje1

eefje1 zegt:
heerlijke smaak!!! maar het verdampen van het vocht, dat lukte me niet echt!
Ook heb ik in de salade wat extra kruiden gedaan: verse koriander en basilicum.
groetjes, eef