Hierbij kan aardappelpuree worden gegeten of witte rijst, gele rijst of een of andere nasi goreng.
Geef bij de vis een paar stukjes citroen.
Recept
« Terug naar recepten
Zalm uit Alufolie met Indonesisch Tintje
PT90M
Zalm uit Alufolie met Indonesisch Tintje
Een heerlijk zalm uit alufolie met indonesisch tintje recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm uit Alufolie met Indonesisch Tintje te bereiden
1).Doe in de keukenblender de ui, knoflook, sambal,
laos, ketumbar en djinten en draai hiervan een mooie,
homogene boemboe.
2).Verhit de olie in een anti-aanbak pannetje en fruit daarin de boemboe ruimschoots, zodat de aroma's goed loskomen. Doe er dan de ketjap door en de azijn en warm nog even goed door.
3).De vismoten met deze boemboe-ketjap goed insmeren en daarna verpakken in de alu-folie (prik wel een paar gaatjes in het folie, zodat de stoom kan afgaan).
4).De pakjes vis een halfuurtje in de koeling leggen en daarna in de oven, die werd voorgewarmd op 200 °C. De pakjes vis blijven een halfuur in de oven en kunnen dan worden opgediend.
laos, ketumbar en djinten en draai hiervan een mooie,
homogene boemboe.
2).Verhit de olie in een anti-aanbak pannetje en fruit daarin de boemboe ruimschoots, zodat de aroma's goed loskomen. Doe er dan de ketjap door en de azijn en warm nog even goed door.
3).De vismoten met deze boemboe-ketjap goed insmeren en daarna verpakken in de alu-folie (prik wel een paar gaatjes in het folie, zodat de stoom kan afgaan).
4).De pakjes vis een halfuurtje in de koeling leggen en daarna in de oven, die werd voorgewarmd op 200 °C. De pakjes vis blijven een halfuur in de oven en kunnen dan worden opgediend.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mia7 zegt:
Bedankt Jan, een fijn weekend !!
Groet Mia!:)
mia7 zegt:
Wij gaan vanavond de stad in ,zien of ik daar rijstolie kan krijgen.Ik verheug mij het morgen te maken:)
Ik heb nooit geweten dat rijstolie tegen exstreme hitte kan ! Goed om te weten :)
Bedankt voor je reactie:)
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
mia7 zegt:
mia7 zegt:
Zondag wilde ik het maken, nu vandaag proberen :)
Groetjes Mia.
mia7 zegt:
Een heerlijke marinade hoor ?:):p
Ik vind dat ik het resultaat behoor te vertellen.:p:p;)