KookJij

Zalm uit Asturië met cider (Salmón a la Ribereña)

Een heerlijk zalm uit asturië met cider (salmón a la ribereña) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Culinaria España 1999
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm uit Asturië met cider (Salmón a la Ribereña) te bereiden

Doe de bloem in een diep bord.
Snijd de serrano-ham in dunne reepjes.
De zalmmoten wassen, droogdeppen en inwrijven met zout en peper.
Haal de moten zalm door de bloem, de overtollige bloem eraf schudden.
Verhit de 2 el olijfolie en de 2 el boter in een pan en bak de zalm op middelhoog vuur bruin ± 3 à 5 minuten per kant (afhankelijk van de grootte).
Haal de zalmmoten uit de pan en houd ze warm.
Bak de serrano-hamreepjes in het braadvocht, schenk dan de visfond en de cider in de pan en laat de kookvocht iets inkoken.
Leg de warmgehouden zalmmoten in een schaal en schenk de saus erover.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Lekker met gekookte aardappels. Drink er een glaasje cider (sidra) bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mario

Mario zegt:
Een erg lekker recept.
Ik heb graag zalm die niet doorgebakken is en mijn stuk wilde zalm wat wat dun. Daarom heb ik de volgorde iets aangepast:
Hamsnippers gebakken en tegelijk fond en cider in apart pannetje ingekookt.
Ham er uit en dan in die pan met ham-aanbaksels de zalm aangebraden, ingekookt vocht erbij en in principe klaar.
Vis op bord, groenten etc erbij en daarover vocht en ham gedaan.
Dank voor het gerecht.