Recept
« Terug naar recepten
Zalmballetjes, snack
PT50M
Zalmballetjes, snack
Een heerlijk zalmballetjes, snack recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmballetjes, snack te bereiden
Verwijder eventuele velletjes en graatjes van de zalm, laat de zalm goed uitlekken en prak het los met een vork. Snij de ui en de selderij fijn. Splits een ei; je hebt alleen de dooier nodig. Meng de ui, de selderij, de eierdooier, de piccallilly mosterd en de tomatenpuree door de zalm. Maak op smaak met zout en een beetje zwarte peper.
Draai balletjes (ter grootte van een bitterbal) en haal deze door paneermeel. Smelt de margarine (niet bruin laten worden) en bak hierin de balletjes gaar en bruin, door ze steeds voorzichtig om te scheppen. Even laten uitlekken op een velletje keukenpapier en een prikker erdoor steken. Opdienen met in het midden een klein schaaltje pittige chilisaus of een beetje van de zelfgemaakte pittige saus.
Extra info: Lekker als borrelhapje of als tussendoortje, maar ook bij de warme maaltijd. Maak er dan een soort "hamburger" van. Je hebt dan ook een sausje nodig en dat maak je als volgt: fruit een klein gesneden ui en 1 tomaat door het bakmengsel. Leng aan met een beetje water. Roer er 1 of 2 eetlepels chilisaus door en breng op smaak met 1 klein maggi bouillonblokje. Roer er, van het vuur af, een takje gesneden selderij door.
Draai balletjes (ter grootte van een bitterbal) en haal deze door paneermeel. Smelt de margarine (niet bruin laten worden) en bak hierin de balletjes gaar en bruin, door ze steeds voorzichtig om te scheppen. Even laten uitlekken op een velletje keukenpapier en een prikker erdoor steken. Opdienen met in het midden een klein schaaltje pittige chilisaus of een beetje van de zelfgemaakte pittige saus.
Extra info: Lekker als borrelhapje of als tussendoortje, maar ook bij de warme maaltijd. Maak er dan een soort "hamburger" van. Je hebt dan ook een sausje nodig en dat maak je als volgt: fruit een klein gesneden ui en 1 tomaat door het bakmengsel. Leng aan met een beetje water. Roer er 1 of 2 eetlepels chilisaus door en breng op smaak met 1 klein maggi bouillonblokje. Roer er, van het vuur af, een takje gesneden selderij door.
njenkens zegt: