KookJij

Zalmfilet met bloemkool

Een heerlijk zalmfilet met bloemkool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmfilet met bloemkool te bereiden

Blancheer de bloemkoolroosjes gedurende 5 minuten,
giet af.
Pocheer de zalmfilets in de visfumet gedurende 5 minuten (eenmaal omdraaien).
Haal de zalm uit de fumet en verdeel deze in blokjes. Doe de zalmblokjes en bloemkoolroosjes in een ovenschotel, kruid met nootmuskaat.
Laat de visfumet inkoken tot de helft. Maak een roux van boter en bloem, leng aan met de visfumet en de melk. Zet de pan van het vuur, roer mozzarella en parmezaan erdoor, breng op smaak met nootmuskaat en cayennepeper, verdeel over de vis en bloemkoolschotel.
Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 10 minuten, laat nog 2 minuten kleuren onder de gril. Dien op met gestoomde aardappelen of aardappelpuree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst