Recept
« Terug naar recepten
Zalmfilet met bloemkool
PT30M
Zalmfilet met bloemkool
Een heerlijk zalmfilet met bloemkool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmfilet met bloemkool te bereiden
Blancheer de bloemkoolroosjes gedurende 5 minuten,
giet af.
Pocheer de zalmfilets in de visfumet gedurende 5 minuten (eenmaal omdraaien).
Haal de zalm uit de fumet en verdeel deze in blokjes. Doe de zalmblokjes en bloemkoolroosjes in een ovenschotel, kruid met nootmuskaat.
Laat de visfumet inkoken tot de helft. Maak een roux van boter en bloem, leng aan met de visfumet en de melk. Zet de pan van het vuur, roer mozzarella en parmezaan erdoor, breng op smaak met nootmuskaat en cayennepeper, verdeel over de vis en bloemkoolschotel.
Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 10 minuten, laat nog 2 minuten kleuren onder de gril. Dien op met gestoomde aardappelen of aardappelpuree.
giet af.
Pocheer de zalmfilets in de visfumet gedurende 5 minuten (eenmaal omdraaien).
Haal de zalm uit de fumet en verdeel deze in blokjes. Doe de zalmblokjes en bloemkoolroosjes in een ovenschotel, kruid met nootmuskaat.
Laat de visfumet inkoken tot de helft. Maak een roux van boter en bloem, leng aan met de visfumet en de melk. Zet de pan van het vuur, roer mozzarella en parmezaan erdoor, breng op smaak met nootmuskaat en cayennepeper, verdeel over de vis en bloemkoolschotel.
Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200° gedurende 10 minuten, laat nog 2 minuten kleuren onder de gril. Dien op met gestoomde aardappelen of aardappelpuree.