KookJij

Zalmfilet met kruidenvulling

Een heerlijk zalmfilet met kruidenvulling recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 570 kCal energie
37 Gram eiwit
42 Gram vet
11 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmfilet met kruidenvulling te bereiden

1.Pel het sjalotje en het knoflookteentje en snijd ze fijn.
2.Smelt de boter in een antiaanbakpan en fruit daarin ca. 3 min. het sjalotje en de knoflook.
3.Doe over in een kom en meng er de mascarpone en dille door.
4.Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
5.Maak de pan schoon.
6.Verwijder met een scherp mes de huid van de zalmfilet.
7.Snijd elke filet in tot een envelopje ontstaat en vul dit met de kruidencrème.
8.Meng broodkruim, peterselie en piment door elkaar en breng op smaak.
9.Klop het ei goed los.
10.Wentel de filets eerst door het ei, dan door het broodkruim en druk dit goed aan.
11.Verhit de olie in een pan.
12.Braad daarin de zalmfilets ca. 10 min.
13.Keer ze één keer voorzichtig om.
14.Serveer de zalmfilets met partjes citroen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst