Recept
« Terug naar recepten
Zalmpastei
PT60M
Zalmpastei
Een heerlijk zalmpastei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
wereldse recepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmpastei te bereiden
Zorg dat de boter goed op kamertemperatuur is
Voeg kwark toe
Neem het bakpoeder, meng dit met het tarwemeel en doe dit via een zeef in het boter kwarkmengsel
Roer weinig, alleen zo dat alles gelijkmatig is verdeeld
Kneed niet, anders wordt het deeg te taai
Zet het deeg in de koelkast voor 1 uur
II
Kook de rijst met zout gedurende 12 - 15 minuten
Spoel de rijst in een zeef met koud water
Kook de eieren ca. 8 - 10 minuten
Spoel deze met koud water, de schaal laat gemakkelijker los
Maak de eieren fijn
Maak de dille fijn en check dat in de zalm een graten of schubben meer aanwezig is
Maak de zalm met een vork fijn
Roer de rijst, eieren, dille en zalm door elkaar en voeg witte of citroenpeper toe
Rol de deeg met uit tot een dunne, platte "plaat"
Maak in het deeg een vispatroon of snij dit er uit
Smeer de rand van de bodem in met ei, vul de vis en zet een andere visplaat er op
Druk met de vork de randjes dicht en teken hiermee schubben en vinnen
Zet de pasteien voor een half uur in de koelkast alvorens te gaan bakken
Smeer alles met ei in en gebruik een halve olijf voor het oog
Bak alles op 225 °C gedurende 20 minuten of zolang tot de vissen goudgeel van kleur worden en gaar zijn (tot op de bodem)
Tip: serveer dit met witte wijnsaus
Bereiding:
Schil de groenten en snij deze in stukjes
Smelt de boter in een pan en draai de groenten hierin gedurende ca. 20 minuten
Voeg water en visbouillon toe
Kook net zolang tot de groenten gaar zijn
Mix de groenten met een staafmixer
Voeg witte wijn toe
Kook de saus zonder deksel in een pan, zodat de vloeistof kan verdampen en de saus dikker wordt
Voeg slagroom toe en maak de saus weer warm
Voeg kruiden naar smaak toe
Serveer de zalmpastei met witte wijnsaus, eistukjes, olijven, dille
Voeg kwark toe
Neem het bakpoeder, meng dit met het tarwemeel en doe dit via een zeef in het boter kwarkmengsel
Roer weinig, alleen zo dat alles gelijkmatig is verdeeld
Kneed niet, anders wordt het deeg te taai
Zet het deeg in de koelkast voor 1 uur
II
Kook de rijst met zout gedurende 12 - 15 minuten
Spoel de rijst in een zeef met koud water
Kook de eieren ca. 8 - 10 minuten
Spoel deze met koud water, de schaal laat gemakkelijker los
Maak de eieren fijn
Maak de dille fijn en check dat in de zalm een graten of schubben meer aanwezig is
Maak de zalm met een vork fijn
Roer de rijst, eieren, dille en zalm door elkaar en voeg witte of citroenpeper toe
Rol de deeg met uit tot een dunne, platte "plaat"
Maak in het deeg een vispatroon of snij dit er uit
Smeer de rand van de bodem in met ei, vul de vis en zet een andere visplaat er op
Druk met de vork de randjes dicht en teken hiermee schubben en vinnen
Zet de pasteien voor een half uur in de koelkast alvorens te gaan bakken
Smeer alles met ei in en gebruik een halve olijf voor het oog
Bak alles op 225 °C gedurende 20 minuten of zolang tot de vissen goudgeel van kleur worden en gaar zijn (tot op de bodem)
Tip: serveer dit met witte wijnsaus
Bereiding:
Schil de groenten en snij deze in stukjes
Smelt de boter in een pan en draai de groenten hierin gedurende ca. 20 minuten
Voeg water en visbouillon toe
Kook net zolang tot de groenten gaar zijn
Mix de groenten met een staafmixer
Voeg witte wijn toe
Kook de saus zonder deksel in een pan, zodat de vloeistof kan verdampen en de saus dikker wordt
Voeg slagroom toe en maak de saus weer warm
Voeg kruiden naar smaak toe
Serveer de zalmpastei met witte wijnsaus, eistukjes, olijven, dille