KookJij

Zalmquiches met room, kruiden en tuinkers

Een heerlijk zalmquiches met room, kruiden en tuinkers recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: xquich
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmquiches met room, kruiden en tuinkers te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereidingswijze
Doe de bloem, een mespuntje zout, de boter en 2 el ijskoud water in een foodpressor en laat de machine 10-15 seconden draaien tot de massa korrelig is. Druk het deeg tot een samen hangende bal en laat die, afgedekt in de koelkast, ca 30 minuten rusten. Giet intussen de zalm af, verwijder de graatjes en velletjes en prak zijn. Klop het ei los met slagroom en tomatenketchup. Roer de zalm en 1 el bieslook door het eimengsel en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel het deeg in 4 porties en rol die, op een met bloem bestoven werkblad uit tot rondjes van ca. 13 cm en bekleed hiermee 4 ingevette taartvormpjes van ca 10 cm doorsneden.- Prik met een vorm gaatjes in de deegbodempjes.
Schep de vulling in de vormpjes en bak de quiches in het midden van een voorverwarmde oven in 20 minuten.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Serlet Carine

Serlet Carine zegt:
Voor een lijnvriendelijker recept heb ik deeg gemaakt met plattekaas en lightroom gebruikt voor de vulling.
addie

addie zegt:
Had met de helft van het recept 2 kleintjes gemaakt, had er achteraf spijt van omdat hij heel erg lekker was.
Bedankt.
Gr.Addie.
J.van Rij

J.van Rij zegt:
vanavond een grote gemaakt hij was lekker:):)