Recept
« Terug naar recepten
Zalmrolletjes met mierikswortel
PT20M
Zalmrolletjes met mierikswortel
Een heerlijk zalmrolletjes met mierikswortel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmrolletjes met mierikswortel te bereiden
Snij de zalm in mooie rechthoeken en snij de resterende zalmsnippers zo fijn mogelijk.
Boen de citroen goed schoon en snij ze in fijne plakjes en dan in kwartjes.
Meng de slagroom en zure room met de zalmsnippers, mierikswortel, peper en zout.
Bestrijk de zalmplakken tot op 1 cm van de rand met de crème. Rol voorzichtig op. Leg ze op de naadkant op een schaal. Dek af met plasticfolie en zet ze minstens 1/2 uur in de koelkast om de crème te laten opstijven.
Snij met een vlijmscherp mes de zalmrol in plakjes van 2 tot 3 cm dik. Leg op elk hapje een kwartje citroen.
Boen de citroen goed schoon en snij ze in fijne plakjes en dan in kwartjes.
Meng de slagroom en zure room met de zalmsnippers, mierikswortel, peper en zout.
Bestrijk de zalmplakken tot op 1 cm van de rand met de crème. Rol voorzichtig op. Leg ze op de naadkant op een schaal. Dek af met plasticfolie en zet ze minstens 1/2 uur in de koelkast om de crème te laten opstijven.
Snij met een vlijmscherp mes de zalmrol in plakjes van 2 tot 3 cm dik. Leg op elk hapje een kwartje citroen.