KookJij

Zalmsoep met dille en paprikaroom

Een heerlijk zalmsoep met dille en paprikaroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmsoep met dille en paprikaroom te bereiden

Snijd zalm in smalle reepjes. Pel sjalotjes en hak ze fijn. Schil aardappelen en snij in kleine blokjes.
Verwarm de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de sjalotjes 2 minuten. Voeg aardappelblokjes toe en bak ze enkele minuten mee.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Leg per persoon een klein takje dille apart voor de garnering. Hak de rest van de dille fijn.
Pureer de soep en roer de gehakte dille erdoor. Schep in voorverwarmde borden.
Leg midden in de soep een bergje zalmreepjes, schep er een toefje zure room op, strooi daar wat paprikapoeder over en garneer met takje dille.
Serveer eventueel met geroosterd brood of soepstengel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
assy54,
Geweldig dat het goed gesmaakt heeft, succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert
assy54

assy54 zegt:
De soep gemaakt - heb de helft van gebruikt want we waren met 4 personen - was een een top recept en zal bij mij in de favorieten staan :):p
assy54

assy54 zegt:
Zeker weten ;)
Bertal

Bertal zegt:
assy54,
Ben benieuwd hoe het gesmaakt heeft, hoor het wel.:);)m.v.g. Bert
assy54

assy54 zegt:
Dit gerecht staat vrijdagavond bij mij op tafel - TOP!!!:p