KookJij

Zalmtaart

Een heerlijk zalmtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalmtaart te bereiden

Verwarm de oven voor op 225 graden. Zalm laten uitlekken, Graatjes verwijderen en in stukjes verdelen. Paprika's laten uitlekken en in dunne reepjes snijden. Peterselie fijnknippen. Eieren loskloppen met room, peterselie, zout en peper. Vorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in deeg prikken. Zalmstukjes en paprikareepjes over bodem verdelen. Eiermengsel erover schenken. Taart in het midden van de oven in 35 minuten gaar en lichtbruin bakken. Kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

petra

petra zegt:
Dat is i.d.d nogal een verschil qua tijd helemaal
Bedankt voor je correctie.
paula nadels

paula nadels zegt:
ik heb hem in een heteluchtoven gebakken bij 210 graden en hij was in 20 minuten goed.
paula nadels

paula nadels zegt:
Beste Petra,

225 graden staat vermeld in het door mij uitgeknipte recept. Bij een heteluchtoven zal 205-210 graden voldoende zijn. Ik ga hem vandaag zelf maken; als hij te donkerbruin geworden is, zal ik de receptuur vanavond aanpassen:).
petra

petra zegt:
Lijkt mij erg lekker, ga beslist probeen, is 225 gr niet wat hoog?:)
addie

addie zegt:
Hoi Katrien,
Je moet eerst de oven voorverwarmen op 200 graden om deze goed warm te krijgen, daarna terugzetten naar 180 graden. Als je de oven op 200 gr. laat staan verbrand je gerecht. Succes Addie.
Katrien

Katrien zegt:
Lijkt me een lekker recept. Alleen hoe bedoel je met punt 6: eerst 15 min op 200º daarna nog 20 tot 30 min op 180º?:p