Recept
« Terug naar recepten
Zalmtaart
PT50M
Zalmtaart
Een heerlijk zalmtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmtaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden. Zalm laten uitlekken, Graatjes verwijderen en in stukjes verdelen. Paprika's laten uitlekken en in dunne reepjes snijden. Peterselie fijnknippen. Eieren loskloppen met room, peterselie, zout en peper. Vorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in deeg prikken. Zalmstukjes en paprikareepjes over bodem verdelen. Eiermengsel erover schenken. Taart in het midden van de oven in 35 minuten gaar en lichtbruin bakken. Kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
paula nadels zegt:
paula nadels zegt:
225 graden staat vermeld in het door mij uitgeknipte recept. Bij een heteluchtoven zal 205-210 graden voldoende zijn. Ik ga hem vandaag zelf maken; als hij te donkerbruin geworden is, zal ik de receptuur vanavond aanpassen:).
petra zegt:
Bedankt voor je correctie.