Recept
« Terug naar recepten
Zalmtaartje
PT20M
Zalmtaartje
Zalmtaartje
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
210 kCal energie
25 Gram eiwit
11 Gram vet
2 Gram koolhydraten
25 Gram eiwit
11 Gram vet
2 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vis op zijn Best, John West
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmtaartje te bereiden
- Halveer de citroen en snijd 1 helft in 4 partjes.
- Pers de andere helft uit.
- Prak in een kom met een vork de creme fraiche en 1-2 eetlepels citroensap door de zalm.
- Schep de sjalot, de helft van de bieslook en kappertjes erdoorheen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet een kookring, 5 cm doorsnede, op een bord en schep er 1/4 van het zalmmengsel in.
- Verwijder kookring en maak zo nog 3 borden met zalmtaartjes.
- Meng de sla met de dressing.
- Garneer de zalmtaartjes met de rest van de bieslook en het citroenpartje en leg er wat sla omheen.
- Bereid de zalm 's ochtends voor en bewaar afgedekt in de koelkast.
Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)
nvt