Recept
« Terug naar recepten
Zalmtartaar met gebakken sint-jakobsvrucht
PT35M
Zalmtartaar met gebakken sint-jakobsvrucht
Een heerlijk zalmtartaar met gebakken sint-jakobsvrucht recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmtartaar met gebakken sint-jakobsvrucht te bereiden
Snij de zalmfilet en de gerookte zalm met een scherp mes in heel fijne blokjes. Meng met 1/4 el gehakte dille, olijfolie, limoensap, peper en een beetje zout.
Klop de slagroom op en meng met de zure room. Roer er de rest van de dille door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de dilleroom over mooie glaasjes en schep er de zalmtartaar bovenop. Dit kun je vooraf doen en in de koelkast bewaren tot je het hapje serveert.
Verwijder het buitenste blaadje van de stengels citroengras en halveer ze in de lengte. Snij er een puntje aan en prik op elk ‘spiesje’ een sint-jakobsvrucht. Bak ze in een pan met olijfolie goudbruin en kruid met peper en zout.
Werk de zalmtartaar af met wat tuinkers en een broodsterretje. Serveer elk glaasje met een sint-jakobsspiesje.
Klop de slagroom op en meng met de zure room. Roer er de rest van de dille door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de dilleroom over mooie glaasjes en schep er de zalmtartaar bovenop. Dit kun je vooraf doen en in de koelkast bewaren tot je het hapje serveert.
Verwijder het buitenste blaadje van de stengels citroengras en halveer ze in de lengte. Snij er een puntje aan en prik op elk ‘spiesje’ een sint-jakobsvrucht. Bak ze in een pan met olijfolie goudbruin en kruid met peper en zout.
Werk de zalmtartaar af met wat tuinkers en een broodsterretje. Serveer elk glaasje met een sint-jakobsspiesje.