Recept
« Terug naar recepten
Zalmterrine in Feuilleté Deeg
PT45M
Zalmterrine in Feuilleté Deeg
Een heerlijk zalmterrine in feuilleté deeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 - 12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalmterrine in Feuilleté Deeg te bereiden
*Bekleed een broodvorm met feuilletèdeeg op zodanige wijze dat de overhangende flappen uiteindelijk de bovenzijde kunnen afdekken.
*Maak een pasta van de Mon Choux,kwark,peper en zout en sambal en besmeer de binnenzijde van het feuilletédeeg hier mee.
*Leg de helft van de waterkers op de bodem van de broodvorm.
*Leg hierop een laag met de helft van de zalmsnippers en daarop de helft van de zalm-eitjes.
*Nu een laag creamcheese en daarop de asperges
*Dan weer een laagje creamcheese met daarop de tweede helft zalmsnippers en zalmeitjes.Daarop de tweede helft waterkers en tenslotte een laagje creamcheese.
*Nu "sluiten" we de taartvorm met de overhangende flappen deeg.
*Zet de oven aan op 200 graden Celsius en zet de vorm
in het midden in de oven gedurende 15 minuten.
*Haal uit de oven,bestrijk de bovenzijde met gesmolten boter en strooi er wat grove korrels zeezout op en zet weer 10 minuten terug in de oven.
*Haal uit de oven en laat afkoelen
*Snijd hiervan mooie plakken van ± 3 cm dikte
*Geef hierbij eventueel wat mayonaise of een andere creatievere saus
*Maak een pasta van de Mon Choux,kwark,peper en zout en sambal en besmeer de binnenzijde van het feuilletédeeg hier mee.
*Leg de helft van de waterkers op de bodem van de broodvorm.
*Leg hierop een laag met de helft van de zalmsnippers en daarop de helft van de zalm-eitjes.
*Nu een laag creamcheese en daarop de asperges
*Dan weer een laagje creamcheese met daarop de tweede helft zalmsnippers en zalmeitjes.Daarop de tweede helft waterkers en tenslotte een laagje creamcheese.
*Nu "sluiten" we de taartvorm met de overhangende flappen deeg.
*Zet de oven aan op 200 graden Celsius en zet de vorm
in het midden in de oven gedurende 15 minuten.
*Haal uit de oven,bestrijk de bovenzijde met gesmolten boter en strooi er wat grove korrels zeezout op en zet weer 10 minuten terug in de oven.
*Haal uit de oven en laat afkoelen
*Snijd hiervan mooie plakken van ± 3 cm dikte
*Geef hierbij eventueel wat mayonaise of een andere creatievere saus
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Er zijn nogal wat mensen die liever geen zalmeitjes op hun bord willen zien.Welnu,dan vervang je de zalmeitjes met bv garnalen of een gerookte witvis.