KookJij

Zeebaars met boerenkool, (zie opm)

Een heerlijk zeebaars met boerenkool, (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeebaars met boerenkool, (zie opm) te bereiden

Zeebaars:
Zeebaars kruiden en zachtjes baken in de boter totdat hij kleurt.
Boerenkool:
Kook de boerenkool gaar, maak dan een puree van de aardappelen, melk en boter.
Meng boerenkool en aardappelen door elkaar en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat azijn.
Mosterdjus:
Breng de jus samen met de mosterd aan de kook , voeg dan de slagroom toe roer dit door met een garde, en serveer dit bij de gebakken zeebaars.
Kaascroutons:
Laat de kaas op kamertemperatuur komen en snijd er mooie blokjes van.
Strooi er bloem overheen, haal ze door het eiwit, en vervolgens door de paneermeel.
Bak de blokjes in een frituur op 175°C goudgeel en laat ze uitlekken op papier. Serveer ze meteen als ze nog warm zijn.
Paddenstoelen:
De paddestoelen lekker bakken, in een klein klontje boter met peper en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst