Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars met boerenkool, (zie opm)
PT40M
Zeebaars met boerenkool, (zie opm)
Een heerlijk zeebaars met boerenkool, (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars met boerenkool, (zie opm) te bereiden
Zeebaars:
Zeebaars kruiden en zachtjes baken in de boter totdat hij kleurt.
Boerenkool:
Kook de boerenkool gaar, maak dan een puree van de aardappelen, melk en boter.
Meng boerenkool en aardappelen door elkaar en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat azijn.
Mosterdjus:
Breng de jus samen met de mosterd aan de kook , voeg dan de slagroom toe roer dit door met een garde, en serveer dit bij de gebakken zeebaars.
Kaascroutons:
Laat de kaas op kamertemperatuur komen en snijd er mooie blokjes van.
Strooi er bloem overheen, haal ze door het eiwit, en vervolgens door de paneermeel.
Bak de blokjes in een frituur op 175°C goudgeel en laat ze uitlekken op papier. Serveer ze meteen als ze nog warm zijn.
Paddenstoelen:
De paddestoelen lekker bakken, in een klein klontje boter met peper en zout.
Zeebaars kruiden en zachtjes baken in de boter totdat hij kleurt.
Boerenkool:
Kook de boerenkool gaar, maak dan een puree van de aardappelen, melk en boter.
Meng boerenkool en aardappelen door elkaar en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat azijn.
Mosterdjus:
Breng de jus samen met de mosterd aan de kook , voeg dan de slagroom toe roer dit door met een garde, en serveer dit bij de gebakken zeebaars.
Kaascroutons:
Laat de kaas op kamertemperatuur komen en snijd er mooie blokjes van.
Strooi er bloem overheen, haal ze door het eiwit, en vervolgens door de paneermeel.
Bak de blokjes in een frituur op 175°C goudgeel en laat ze uitlekken op papier. Serveer ze meteen als ze nog warm zijn.
Paddenstoelen:
De paddestoelen lekker bakken, in een klein klontje boter met peper en zout.