Geef er rijst bij en bv een tomaten salade.
Omdat de vis een zoetje heeft van het glazuur is het de beste combinatie met een licht zoete wijn (Gewurztraminer bij echt scherpe gerechten en bv een Kabinett Riesling bij minder scherpe gerechten)
Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars met een Ketjap Glazuur
PT60M
Zeebaars met een Ketjap Glazuur
Denk er aan dat het glazuur niet te zout wordt. Gebruik dus niet een Japanse soja.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars met een Ketjap Glazuur te bereiden
1).We doen alle ingredienten voor de glazuur in een pannetje (behalve de zwarte bonen saus). We roeren dat goed door elkaar, zetten eventueel de staafmixer er op wanneer we het glazuur glad willen hebben en brengen het voorzichtig aan de kook. Laat het doorkoken tot het glazuur behoorlijk is ingedikt.
2).Laat dit iets afkoelen en roer er dan de zwarte bonen saus door en laat verder afkoelen.
3).De vis wordt goed gespoeld en zorgvuldig drooggedept.
4).De binnen zijde wordt ingesmeerd met het glazuur en vervolgens gevuld met de koriander, knoflook en gember .
5).De vis wordt vervolgens dicht gevouwen en met keukentouw goed dicht gebonden.
6).Wrijf de vis goed in met de peper en smeer hem vervolgens ruim in met de rijstolie.
7).Gaar de vis vervolgens op de grill (meestal is 10 minuten aan elke zijde voldoende).
8).Laat een paar minuten afkoelen en smeer de vis vervolgens in met de glazuur.
2).Laat dit iets afkoelen en roer er dan de zwarte bonen saus door en laat verder afkoelen.
3).De vis wordt goed gespoeld en zorgvuldig drooggedept.
4).De binnen zijde wordt ingesmeerd met het glazuur en vervolgens gevuld met de koriander, knoflook en gember .
5).De vis wordt vervolgens dicht gevouwen en met keukentouw goed dicht gebonden.
6).Wrijf de vis goed in met de peper en smeer hem vervolgens ruim in met de rijstolie.
7).Gaar de vis vervolgens op de grill (meestal is 10 minuten aan elke zijde voldoende).
8).Laat een paar minuten afkoelen en smeer de vis vervolgens in met de glazuur.