Recept
« Terug naar recepten
Zeebarbeel met vinaigrette italienne en tempura van groene asperges
PT30M
Zeebarbeel met vinaigrette italienne en tempura van groene asperges
Een heerlijk zeebarbeel met vinaigrette italienne en tempura van groene asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebarbeel met vinaigrette italienne en tempura van groene asperges te bereiden
De tomaten pellen, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in dobbelsteentjes snijden. De olijven en courgette in reepjes snijden. Het teentje look fijnsnijden.
Voor de vinaigrette italienne: de tomaatblokjes, groentenreepjes en fijngesneden look met de olijfolie mengen, het citroensap toevoegen en kruiden met peper en zout. De pijnboompitten in een pan goudbruin bakken (voortdurend omwentelen) en er bij voegen.
De bloem mengen met het water en zeven. Het eiwit stijf kloppen en met een houten lepel onder het beslag spatelen (niet kloppen). De asperges door het beslag halen en frituren op 180°C.
De zeebarbeelfilets goudbruin bakken.
De zeebarbeelfilets in het midden van het bord leggen, de tempura van asperges er bovenop schikken en de vinaigrette er rond lepelen.
Voor de vinaigrette italienne: de tomaatblokjes, groentenreepjes en fijngesneden look met de olijfolie mengen, het citroensap toevoegen en kruiden met peper en zout. De pijnboompitten in een pan goudbruin bakken (voortdurend omwentelen) en er bij voegen.
De bloem mengen met het water en zeven. Het eiwit stijf kloppen en met een houten lepel onder het beslag spatelen (niet kloppen). De asperges door het beslag halen en frituren op 180°C.
De zeebarbeelfilets goudbruin bakken.
De zeebarbeelfilets in het midden van het bord leggen, de tempura van asperges er bovenop schikken en de vinaigrette er rond lepelen.