KookJij

Zeebarbeel met vinaigrette italienne en tempura van groene asperges

Een heerlijk zeebarbeel met vinaigrette italienne en tempura van groene asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeebarbeel met vinaigrette italienne en tempura van groene asperges te bereiden

De tomaten pellen, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in dobbelsteentjes snijden. De olijven en courgette in reepjes snijden. Het teentje look fijnsnijden.
Voor de vinaigrette italienne: de tomaatblokjes, groentenreepjes en fijngesneden look met de olijfolie mengen, het citroensap toevoegen en kruiden met peper en zout. De pijnboompitten in een pan goudbruin bakken (voortdurend omwentelen) en er bij voegen.
De bloem mengen met het water en zeven. Het eiwit stijf kloppen en met een houten lepel onder het beslag spatelen (niet kloppen). De asperges door het beslag halen en frituren op 180°C.
De zeebarbeelfilets goudbruin bakken.
De zeebarbeelfilets in het midden van het bord leggen, de tempura van asperges er bovenop schikken en de vinaigrette er rond lepelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst