Recept
« Terug naar recepten
Zeevruchtenpannetje met asperges
PT40M
Zeevruchtenpannetje met asperges
Een heerlijk zeevruchtenpannetje met asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
visrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeevruchtenpannetje met asperges te bereiden
Pel de scampi's en dep ze droog. Snij de diepgevroren asperges in stukken van 3 centimeter. Breng de gevogeltefond aan de kook in een pan. Kook de aspergestukjes gedurende 5 minuten in de gevogeltefond en haal ze uit de pan. Laat de fond tot de helft inkoken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Bak de scampi's aan elke kant gedurende 2 minuten, kruid met peper en zout. Besprenkel ze met de cognac en schep ze uit de pan. Doe bij de ingekookte fond de kreeftensoep en laat al roerende 3 minuten koken. Kruid met peper, een weinig zout, paprikapoeder en enkele druppels tabasco. Laat afkoelen.
5 minuten voor gebruik:
Doe de room bij de kreeftensaus en breng weer aan de kook. Doe er de scampi's, garnalen en mosselen en aspergestukjes bij en laat afgedekt zachtjes verwarmen (niet koken, anders worden de zeevruchten taai). Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
5 minuten voor gebruik:
Doe de room bij de kreeftensaus en breng weer aan de kook. Doe er de scampi's, garnalen en mosselen en aspergestukjes bij en laat afgedekt zachtjes verwarmen (niet koken, anders worden de zeevruchten taai). Werk af met de fijngesnipperde peterselie.
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.