KookJij

Zeewolf en spinazie in korst met een oosters tintje

Een heerlijk zeewolf en spinazie in korst met een oosters tintje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeewolf en spinazie in korst met een oosters tintje te bereiden


Snijd de zeewolffilets overlangs in dunne plakken en bak kort langs beide zijden in olijfolie. Kruid met peper en zout.
Verdeel de helft van de zeewolfplakjes over de bladerdeegvellen. Leg daarover de spinazieblaadjes en daarop weer een plakje zeewolf. Rol het bladerdeeg op en strijk in met eigeel. Breng een kleine decoratie aan met de overschotjes van de bladerdeeg en bestrooi met zaadjes.
Bak de bladerdeegrollen 20 minuten in de oven op 180°C.
Voor de saus: breng de visfumet aan de kook en bind met de roux tot een lichte veloutésaus. Voeg de room en de curry-poeder toe. Snijd een fijne brunoise (blokjes) van de sjalot, appel en banaan en voeg deze bij de saus vlak voor het opdienen.
Snijd met een scherp mesje een stuk korst van de gevulde rol zodat de zeewolf met de spinazie zichtbaar wordt. Schik de rol op het bord, lepel de saus er rond en garneer met een takje dille of kruiden uit eigen tuin.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst