Recept
« Terug naar recepten
Zeewolf in tartuffiakorst met gebakken groene asperges in balsamico-vinaigrette
PT30M
Zeewolf in tartuffiakorst met gebakken groene asperges in balsamico-vinaigrette
Een heerlijk zeewolf in tartuffiakorst met gebakken groene asperges in balsamico-vinaigrette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeewolf in tartuffiakorst met gebakken groene asperges in balsamico-vinaigrette te bereiden
Vinaigrette: kook de balsamico-azijn in tot 2/3 van zijn volume. Laat afkoelen. Roer er de olijfolie door en voeg peper en zout toe naar smaak.
Kook de ongeschilde aardappelen in gezouten water. Haal er de pel af. Plet de nog warme knollen met een vork en vermeng ze met de boter, gesnipperd bieslook, peper en zout.
Schil de asperges. Kook ze kort in lichtgezouten water en bak ze dan even in een pan.
Bestrijk de bovenkant van de stukken zeewolf met de tartuffia en vervolgens helemaal met het paneermeel. Bak de vis in een voorverwarmde oven. Reken ongeveer 6 minuten op 200C.
Schik de aardappelpuree op het bord en leg de asperges ernaast. Leg de zeewolffilet op de asperges en lepel de balsamico-vinaigrette erlangs.
Kook de ongeschilde aardappelen in gezouten water. Haal er de pel af. Plet de nog warme knollen met een vork en vermeng ze met de boter, gesnipperd bieslook, peper en zout.
Schil de asperges. Kook ze kort in lichtgezouten water en bak ze dan even in een pan.
Bestrijk de bovenkant van de stukken zeewolf met de tartuffia en vervolgens helemaal met het paneermeel. Bak de vis in een voorverwarmde oven. Reken ongeveer 6 minuten op 200C.
Schik de aardappelpuree op het bord en leg de asperges ernaast. Leg de zeewolffilet op de asperges en lepel de balsamico-vinaigrette erlangs.