KookJij

Zeewolf in tartuffiakorst met gebakken groene asperges in balsamico-vinaigrette

Een heerlijk zeewolf in tartuffiakorst met gebakken groene asperges in balsamico-vinaigrette recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeewolf in tartuffiakorst met gebakken groene asperges in balsamico-vinaigrette te bereiden

Vinaigrette: kook de balsamico-azijn in tot 2/3 van zijn volume. Laat afkoelen. Roer er de olijfolie door en voeg peper en zout toe naar smaak.
Kook de ongeschilde aardappelen in gezouten water. Haal er de pel af. Plet de nog warme knollen met een vork en vermeng ze met de boter, gesnipperd bieslook, peper en zout.
Schil de asperges. Kook ze kort in lichtgezouten water en bak ze dan even in een pan.
Bestrijk de bovenkant van de stukken zeewolf met de tartuffia en vervolgens helemaal met het paneermeel. Bak de vis in een voorverwarmde oven. Reken ongeveer 6 minuten op 200C.
Schik de aardappelpuree op het bord en leg de asperges ernaast. Leg de zeewolffilet op de asperges en lepel de balsamico-vinaigrette erlangs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst