KookJij

Zelfgemaakte kipkerrieburgers op sesambollen

Een heerlijk zelfgemaakte kipkerrieburgers op sesambollen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zelfgemaakte kipkerrieburgers op sesambollen te bereiden

1. Pureer in de machine de kipfilet met sjalotjes, knoflook, sojasaus, kerriepoeder peterselie en zout en peper. (ik heb de stelen van de paksoim er ook door gedaan is een aanrader, je hebt verder alleen de bladeren nodig)
2. verdeel het vlees over vier platte burgers en laat 30 minuten in de koelkast liggen ( is niet perse nodig)
3. Verhit de olie en bak de burgers in +/- 10 minuten gaar. laat ze 5 minuten rusten onder aluminium folie.
4. snijd de bollen open en bestrijk de bollen met Pindakaas en vervolgen met de chilisaus. Verdeel de paksoibladeren over de bollen en leg de burgers er op.
strooi er wat alfalfa overheen en serveer evtentueel met wat peterselie en een gesnipperd uitje.
Serveer met chilisaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ans

ans zegt:
Favoriet bij de gehele familie wanneer mijn schone zus dit maakt !!!! Heerlijk !!!!!:D Hier worden we allemaal blij van !!
nina

nina zegt:
De combi pindakaas en chilisaus leek nou niet bepaald erg lekker maar moets zeggen was erg lekker. Let wel het broodje word een beetje nat. eetsmakelijk.
brandaris

brandaris zegt:
dit recept smaakt mijn ook wel lekker ik ga dit ook een keer als ik de tijd heb uit te proberen of het echt lekker smaakt.
nancy

nancy zegt:
staat tussen de fav. ga het zeker eens maken