Recept
« Terug naar recepten
Zelfgemaakte kipkerrieburgers op sesambollen
PT20M
Zelfgemaakte kipkerrieburgers op sesambollen
Een heerlijk zelfgemaakte kipkerrieburgers op sesambollen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
nina Bonnet
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zelfgemaakte kipkerrieburgers op sesambollen te bereiden
1. Pureer in de machine de kipfilet met sjalotjes, knoflook, sojasaus, kerriepoeder peterselie en zout en peper. (ik heb de stelen van de paksoim er ook door gedaan is een aanrader, je hebt verder alleen de bladeren nodig)
2. verdeel het vlees over vier platte burgers en laat 30 minuten in de koelkast liggen ( is niet perse nodig)
3. Verhit de olie en bak de burgers in +/- 10 minuten gaar. laat ze 5 minuten rusten onder aluminium folie.
4. snijd de bollen open en bestrijk de bollen met Pindakaas en vervolgen met de chilisaus. Verdeel de paksoibladeren over de bollen en leg de burgers er op.
strooi er wat alfalfa overheen en serveer evtentueel met wat peterselie en een gesnipperd uitje.
Serveer met chilisaus.
2. verdeel het vlees over vier platte burgers en laat 30 minuten in de koelkast liggen ( is niet perse nodig)
3. Verhit de olie en bak de burgers in +/- 10 minuten gaar. laat ze 5 minuten rusten onder aluminium folie.
4. snijd de bollen open en bestrijk de bollen met Pindakaas en vervolgen met de chilisaus. Verdeel de paksoibladeren over de bollen en leg de burgers er op.
strooi er wat alfalfa overheen en serveer evtentueel met wat peterselie en een gesnipperd uitje.
Serveer met chilisaus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
nina zegt:
brandaris zegt:
ans zegt: