KookJij

Zeppole

Een heerlijk zeppole recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaans kookboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeppole te bereiden

Maak eerst de banketbakkersroom: Kook de melk met de citroenschil en het vanillestokje. Klop de eierdooiers los met de suiker tot je een schuimige massa hebt. Voeg de bloem toe en meng goed dooreen met een houten lepel. Haal het vanillestokje en de citroenschil uit de melk en voeg die, beetje bij beetje bij het mengsel. Blijf goed roeren. Warm dit mengsel op een zacht vuurtje op. Blijf roeren tot het indikt en zorg ervoor dat het mengsel niet kookt. Haal de pan van het vuur, laat afkoelen en roer regelmatig door elkaar. Dan maak je de zeppole; doe 250 gram bloem op een werkvlak. Maak een kuiltje in het midden. Doe de gist daarin, samen met het ei, de suiker, de boter in stukjes en een heel klein beetje zout. Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot je een glad deeg hebt. Maar er bolletjes van,12 stuks en laat rusten op een met bloem bestrooid werkvlak. Warm de olie op en frituur de zeppole, met enkele tegelijk tot ze een gelijkmatige kleur hebben. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Versier met de banketbakkersroom en de kersen en dien warm op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst