KookJij

Zoer vleisj

Een heerlijk zoer vleisj recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoer vleisj te bereiden

Pel de ui en snijd hem in ringen. Leg het vlees met 1/2dl water,4 dl azijn, de uiringen, de laurierblaadjes en de kruidnagels in een kom en laat dit een dag afgedekt marineren in de koelkast. Schep het vlees en de ui uit de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bewaar de marinade. verhit de boter in een braadpan.Doe de bloem over het vlees. Bak het vlees en de ui op matig vuur rondom bruin en bestrooi met peper en zout. Verwarm de marinade met 1 dl water. Schenk zoveel marinade in de pan totdat het vlees net onder staat en breng het vocht tegen de kook aan. Leg de deksel op de pan en laat het vlees ca 3 uur zachtjes sudderen. Voeg nu de suiker en appelstroop toe en laat dit nog 5 min meekoken. Roer de mosterd,peper en zout naar smaak erdoor.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Hallo Marijke! Dit is geen Duits recept maar een typisch (Nederlands)Limburgs, de naam betekent Zuur vlees, dit is Zuid- Limburgs dialect!(en ik kan het weten)Mijn versie bevat overigens 6 eetlepels appelstroop! Dit voeg je er al eerder bij voor een vollere smaak en de suiker is dan niet nodig.